Oscar-gaalaan lisättiin tavisten kategoria: ”Paras suosittu elokuva”

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on ilmoittanut vuosittaisen Oscar-gaalan kokevan uudistuksia. Uudistusten joukossa on muun muassa kokonaan uusi kategoria menestyselokuville.

Uusi palkintokategoria on nimeltään best popular film, eli paras suosittu elokuva. Käytännössä kategoriaan tulevat todennäköisesti päätymään suuria yleisömääriä keränneet nimet, joita ei syystä tai toisesta kelpuuteta ehdolle parhaan elokuvan kategoriaan.

Toinen uudistus koskee Oscar-gaalan televisiolähetyksen pituutta. Se tullaan tiivistämään kolmeen tuntiin, minkä myötä osa palkinnoista jaetaan mainoskatkojen aikan. Oscar-palkinnot tullaan myös jakamaan vuonna 2020 jakamaan tavanomaista aikaisemmin, 9. helmikuuta.

Uudistuksilla pyritään todennäköisesti vastaamaan Oscar-gaalan viime vuosina heikenneeseen suosioon. Variety-lehden mukaan tämänvuotinen gaala keräsi tapahtuman tähänastisen historian pienimmät katsojaluvut televisiossa. Kotikatsojia oli jopa 19 prosenttia edellisvuotta vähemmän.