Pertti Salovaaran paluu televisioon siirtyy – Jope Ruonansuun toipumista odotellaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme alkuvuodesta kuinka suomalaisten suosikkijuontajiin radiossa ja televisiossa vuosikymmenten ajan lukeutunut Pertti Salovaara on tekemässä paluuta televisioon. Paluun oli määrä tapahtua tänä syksynä AlfaTV-kanavan Viimeinen tähdenlento -ohjelmassa, mutta nyt paluu ruutuihin siirtyy.

– Olen siis ruutukasvona tekemässä ohjelmaa, jonka nimi on Viimeinen tähdenlento. Ohjelmassa nähdään muun muassa vanhuksia, jotka ovat jo elämänsä kalkkiviivoilla ja haluavat toteuttaa vielä jonkin toivomuksen. Esitetyt toiveet ovat usein melko pieniä, kuten päästä kättelemään Pate Mustajärveä. Me sitten toteutamme niitä, Pertti Salovaara kuvaili ohjelmaansa Staralle.

Salovaaran paluu televisioon oli osa ohjelmakokonaisuutta, jota koomikkona ja laulajana tunnetuksi tullut Jope Ruonansuu on tuottamassa. Vain kaksi kuukautta uutisen jälkeen Jope Ruonansuun kerrottiin sairastavan pahanlaatuista syöpää, joka löytyi tähystyksessä hänen ruokatorvestaan. Sairastumisen myötä Salovaaran uuden televisio-ohjelman tuotanto viivästyy.

– Nyt odotamme, että Ruonansuun vointi paranee. Lähdemme tekemään ohjelmaa toden teolla vasta sitten, kun Jope on paremmassa kunnossa, Pertti Salovaara vahvisti Staralle.

Viestintävirasto myönsi taannoin AlfaTV-kanavaa pyörittävälle yritykselle toimiluvan yleisen edun televisiotoimintaan. Päätöksen myötä AlfaTV-kanavan näkyvyysalue laajenee kattamaan koko Suomen. Jatkossa kanavan jakelu tapahtuu antennitelevisioverkon A-kanavanipussa, joka kattaa 99,96 prosenttia väestöstä. Toimilupa astui voimaan 1. helmikuuta. Yleisen edun kanavan tulee lähettää päivittäin suomen- tai ruotsinkielisiä ohjelmia sekä uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Lisäksi osaan ohjelmista täytyy liittää ääni- ja tekstityspalvelu.

Staran haastattelussa Jope Ruonansuu kertoi pari vuotta sitten haaveilevansa vielä omasta ja itsensä näköisestä elokuvasta. Suunnitelmissa oli myös palauttaa Pekko Aikamiespoika vielä kerran valkokankaalle.

– Sellainen Jopen näköinen oma elokuva. Siitäkin on monena vuonna ollut puhetta, mutta sitten alkoivat nämä lamavuodet, kun rahat on äärettömän tiukoilla kaikilla sponsoreilla, Jope Ruonansuu kertoi tuolloin Staran haastattelussa.

– Timo Koivusalo sanoin minulle Risto Räppääjän juhlissa, että kyllä me Pekko Aikamiespoikaa vielä tehdään. Sanoi vielä, että tuohon käteen. Sanoin, että mahtava juttu, tehdään vaan. Mä oon odottanut, että päästään Heka Haimakaisen roolin vielä.