Pömpöttääkö vatsa? Näin saat litteämmän vatsanseudun

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vatsan turvotus on ärsyttävän tuntuista, mutta toisinaan se saattaa näkyä myös ulkopuolisille. Erilaisilla maitohappobakteerivalmisteilla voi edesauttaa suoliston toimintaa ja siten myös vähentää vatsan turvotusta. Lisäksi apuun kannattaa ottaa oikeanlainen ruokavalio.

Vettä tulee juoda runsaasti päivän aikana. Mikäli lisää veden juomista, saattaa vatsa tuntua turvonneelta ensimmäisinä päivinä, mutta pömpötys tasaantuu suoliston tottuessa suurempaan vesimäärään. Kehossa virtaava vesi poistaa tehokkaasti turvotusta aiheuttavia suoloja ja sokereita.

Vatsaongelmia vastaan taistellut Popsugarin toimittaja kertoo myös, että kuitujen lisääminen ruokavalioon auttoi tehokkaasti vatsan pienentymistä. Pellavansiemeniä aamun kaurapuurossa ja välipalaksi vihanneksia. Täysjyvätuotteet ovat sekä vatsaystävällisiä että pitävät kylläisenä pidempään.

Kolmas vinkki on sokerituotteiden vähentäminen. Helpointa on lopettaa lisätyn sokerin nauttiminen esimerkiksi kahvin seassa. Kannattaa myös jättää sokerilla kyllästetyt herkut ja juomat pois, mikäli havittelee litteämpää vatsan seutua. Sokerikoukusta ei ole helppoa päästä irti, mutta lopulta sitä ei enää tee edes mieli – päinvastoin. Makeat syötävät alkavat ällöttää.