Robotilla erikoinen tehtävä – etsii Vallua Missä Vallu luuraa -kirjoista!

Digi · Tim Isokivi

Kasvontunnistukseen kykenevä tekoäly on kehittynyt miltei pelottavankin tarkaksi. Nyt sitä on kuitenkin käytetty melko harmittoman kuuloiseen robottiin, jolla on ainoastaan yksi tehtävä.

There’s Waldo -robotti tutkii suosittuja Where’s Waldo, eli Missä Vallu luuraa -kuvakirjoja. Sen pääasiallisena tarkoituksena on pilata nimikkohahmon etsimisen ilo ihmisiltä paikantamalla hänet nopeasti kasvontunnistuksen auvlla.

Redpepper-mainostoimiston kehittelemä robotti koostuu Raspberry Pi -minitietokoneen ohjaamasta robottikädestä ja kamerasta. Mashable-sivuston mukaan robotti osaa Googlen AutoML Vision-koneoppimistyökalun avulla tunnistaa Vallun kasvot, ja onnistuu löytämään hänet vain sekunneissa 95 prosentin tarkkuudella.