Viisi parasta ruokaa treenien jälkeen – älä aliarvioi ravinnon merkitystä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Personal trainer Lisa Reed sanoo, että palautumiseväs on yksi aliarvostetuimmista osista kuntoilua. Hänen mukaansa tietynlainen ruoka tai juoma auttaa kehoa palautumaan treenistä sekä korjaamaan ja kehittämään lihaksia. Palautusravintoa tulisi nauttia jo 15 minuutin jälkeen treenin lopettamisesta.

Reed kertoo PureWow-lehdelle, että trenien jälkeen kannattaa syödä mahdollisimman nopeasti. Hänen mukaansa kuusi parasta ruokaa ovat maustamaton jogurtti esimerkiksi hedelmien tai marjojen kera. Myös hummus ja kokojyvävoileipäkeksit toimivat erinomaisesti.

Yksi varmimmista valinnoista on syödä kananmunia, joita voi pakata keitettynä treenikassiin valmiiksi evääksi. Lohi toimii puolestaan erinomaisena lihaskipulieventäjänä siinä olevien omega-3 -rasvahappojen ansiosta. Mikäli palautusjuomat ovat kätevin keino treenien jälkeen, kannattaa pulloon panna proteiinipirtelö tai sokeriton kaakao.