Naisten ja miesten unentarve on erilainen – näin sukupuolet eroavat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

On tutkittu, että samankaltaista unirytmiä noudattavat pariskunnat ovat onnellisimpia. Tosiasia kuitenkin on se, että naisten ja miesten nukkumistottumukset ja -tavat eroavat toisistaan jo biologisella tasolla. Naiset tarvitsevat enemmän unta.

PureWow on nyt listannut neljä naisten ja miesten välillä olevaa eroavaisuutta nukkumiseen liittyen. Naiset tarvitsevat noin 20 minuuttia enemmän unta kuin miehet. Lisäksi neitokaiset käyvät keskimäärin aikaisemmin nukkumaan ja heräävät myös sen takia miehiä aiemmin.

Unettomuus on yleisempää naisilla kuin miehillä, mutta urokset kärsivät naaraita enemmän uniapneasta. Mikäli naisella ei ole nukkumiseen tai unensaantiin liittyviä ongelmia, nauttii hän tutkimusten mukaan syvemmästä ja levollisemmasta unesta kuin miespuolinen nukkuja. Etenkin nuoret naiset nukkuvat usein sikeämmin kuin samanikäiset vastasukupuolen edustajat.