Nainen putosi risteilyalukselta – löytyi avomereltä 10 tuntia myöhemmin

Ohhoh! · Tim Isokivi

46-vuotias nainen on noussut otsikoihin Adrianmerellä tapahtuneen hurjan selviytymistarinansa ansiosta. Laivalta pudonnut brittinainen vietti vedessä 10 tuntia ennen pelastusta.

Kay Longstaff oli matkustamassa Norwegian Star -risteilylaivalla Kroatian Vargarolasta Italian Venetsiaan. Hän putosi mereen laivan takaosasta aluksen ollessa noin 96 kilometrin päässä Kroatian rannikosta.

Kroatian rannikkovartiosto onnistui arvioimaan Longstaffin putoamiskohdan laivassa olleiden kameroiden avulla. Noin 10 tuntia onnettomuuden jälkeen hänet pelastettiin merestä. Longstaff kertoi pelastajille selvinneensä koettelemuksesta joogassa oppimiensa taitojen ansiosta.

BBC:n mukaan ihmeselviytymiseen vaikutti todennäköisesti meriveden tähän aikaan vuodesta korkea lämpötila. Meri oli myös tyyni, minkä ansiosta hän onnistui pysyttelemään alueella jossa putoaminen oli tapahtunut.