Mies oppi puhumaan kalkkunoiden kanssa – kommunikoi lintujen kanssa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paljon eläinten kanssa tekemisissä olevat ihmiset oppivat yleensä tunnistamaan joitakin eläinten ääniä ja niiden merkityksiä. Osa ihmisistä osaa jopa kommunikoida eläinten kanssa niiden omalla kielellä kuten Joe Hutto.

BBC Earth -kanava esittelee YouTube-videollaan Joe Hutton, joka on opetellut puhumaan kalkkunoiden kieltä. Mies osaa tunnistaa lähes jokaisen kalkkunan ääntelyn ja eri äänien merkitykset. Hän osaa myös itse äännellä kuin kalkkunat niiden omilla äänimerkeillä, joiden avulla mies pystyy kommunikoimaan kalkkunoiden kanssa.

Joe Hutto ihmettelee sitä, minkä vuoksi kalkkunoita pidetään yleisesti melko vähä-älyisinä eläiminä. Hänen kokemustensa mukaan kalkkunat ovat erittäin älykkäitä, minkä todistaa jo se miten laaja-alaisesti ne kommunikoivat toistensa kanssa.