Kärsitkö kaliumin puutteesta? Näistä merkeistä tunnistat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset tarvitsevat päivittäin makrokivennäisaineisiin luokiteltavaa kaliumia elimistöönsä. Kaliumilla on tärkeä merkitys kehon sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnassa. Lisäksi se säätelee sokeriaineenvaihduntaa ja kilpirauhashormonin eritystä.

Terve.fi-sivuston mukaan kaliumin puutostila voi vakavimmillaan johtaa jopa rytmihäiriöihin. Yleisimpiä oireita ovat lihaskivut, turvotus sekä suoliston ja munuaisten toimintahäiriöt. Lisäksi kaliumin puutostilat voivat johtaa kohonneeseen verenpaineeseen.

Kalium toimii elimistössä yhdessä natriumin kanssa. Riittävällä kaliumin nauttimisella voi estää tehokkaasti natriumin aiheuttavia ongelmia elimistölle. Kaliumia saa runsaasti kasviksista ja hedelmistä sekä maito- ja viljatuotteista.

https://www.terve.fi/artikkelit/kalium