Uskomaton väite: ”Uutuusviini ei aiheuta krapulaa!”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sunnuntaiset kohmelot ovat tuttuja monille suomalaisille. Brittiläisille Prosecco-viinin ystäville krapula saattaa pian olla historiaa, ainakin mikäli halpakauppaketju Aldiin on uskominen.

Aldin uusi erittäin kuiva luomu-Prosecco ei väitetysti aiheuta krapulaa, ainakaan samaan tavoin kuin perinteiset viinit. Syynä tähän kerrotaan olevan viinin vähäinen sulfiittisisältö. Sulfiitit yhdistetään usein krapulaan johtavaan nestehukkaan ja huonoon oloon.

Väitteet krapulaa aiheuttamattomasta Proseccosta ovat kuitenkin kiistanalaisia. Esimerkiksi terveysnörtiksi itseään tituleeraava tutkija Gid MK kertoo The Sun -lehdelle krapulan johtuvan alkoholista itsestään sulfiittien sijaan.

Pienempi sulfiittisisältö ei kuitenkaan ole Aldin Proseccon ainoa myyntivaltti. Sen rypäleiden kasvatuksessa ei ole käytetty lainkaan tuholais- tai rikkaruohomyrkkyjä.