Lapsi soitti hätänumerosta apua kotiläksyihin – sai heti apua!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matematiikka voi tuntua toisinaan miltei rikollisen vaikealta. Vaikka se ei ole tarpeeksi hyvä syy soittaa hätänumeroon, on Yhdysvalloista kantautuvalle tapaukselle vaikea olla heltymättä.

Coloradon Fort Collinsin hälytyskeskus sai taannoin yllättävän puhelun. Eräs 10-vuotias poika soitti hätänumeroon pyytääkseen apua matematiikan läksyissä.

– Tämä ei ole hätätapaus mutta olen 10-vuotias ja teen juuri matikan läksyjä. En tiedä kuinka paljon 71 jaettuna 3 052 on, poika kertoi puheluun vastannelle Chris Clowille.

Clow tajusi nopeasti lapsen menneen sekaisin numeroissa, ja tarkoitus oli selkeästi kysyä kuinka paljon 3 052 jaettuna 71 on. Lopulta hän kuitenkin kertoi soittajalle oikean vastauksen: 42,98, pyöristettynä 43. Lapsi kiitti kohteliaasti ja lopetti puhelun.

Soitto jaettiin Fort Collinsin poliisilaitoksen Facebook-sivulla. Viranomaisten mukaan he eivät kuitenkaan tyypillisesti auta kyseisen kaltaisissa ongelmissa eivätkä voi taata puheluiden vastaavien olevan yhtä hyviä matematiikassa kuin Clow.