The Beach -elokuvan paratiisiranta suljetaan kokonaan Thaimaassa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Thaimaan yksi tunnetuimmista uimarannoista on Leonardo DiCaprion tähdittämässä The Beach -elokuvassa nähty Maya Bay, jossa myös monet suomalaiset ovat vierailleet. Kerroimme huhtikuussa kuinka Koh Phi Phi Lehillä sijaitseva paratiisiranta päätettiin sulkea Thaimaan viranomaisten toimesta.

Keväällä ranta päätettiin sulkea kesäkaudeksi, eli neljäksi kuukaudeksi. Se oli määrä avata yleisölle taas lokakuun puolivälissä, vaikka monet vaativat rannan sulkemista turisteilta lopullisesti. Nyt viranomaiset ovat päättäneet perua rannan avaamisen ja pitää rannan suljettuna turisteilta kokonaan.

Rannan tuntumassa olevat korallit ovat vaurioituneet turistien liian suurista ihmismassoista, joten niille halutaan antaa aikaa toipua. Kesäkaudella rannalla on muutenkin tavallista vähemmän turisteja, mutta nyt sitä ei enää avata edes talvikaudeksi.

Maya Beach on ollut avoinna turisteille ympäri vuoden sen jälkeen, kun siitä tuli maailmankuulu The Beach -elokuvan myötä. Viime vuosina rannalla on käynyt keskimäärin 200 venettä ja 4.000 turistia päivässä. Se on ollut liikaa rannan ekosysteemille.