Thaimaa sulkee maailmankuulun paratiisirannan – tuttu The Beach -elokuvasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Thaimaan yksi tunnetuimmista uimarannoista on Leonardo DiCaprion tähdittämässä The Beach -elokuvassa nähty Maya Bay, jossa myös monet suomalaiset ovat vierailleet. Koh Phi Phi Lehillä sijaitseva paratiisiranta on nyt päätetty sulkea Thaimaan viranomaisten toimesta. Ranta suljetaan turisteilta neljän kuukauden ajaksi.

Rannan tuntumassa olevat korallit ovat vaurioituneet turistien liian suurista ihmismassoista, joten niille halutaan nyt antaa neljä kuukautta aikaa toipua. Ranta suljetaan kesäkaudeksi, jolloin siellä olisi muutenkin tavallista vähemmän turisteja esimerkiksi Euroopasta. Ranta avataan lokakuun puolivälissä.

Maya Beach on ollut avoinna turisteille ympäri vuoden sen jälkeen, kun siitä tuli maailmankuulu The Beach -elokuvan myötä. Viime vuosina rannalla on käynyt keskimäärin 200 venettä ja 4.000 turistia päivässä. Se on ollut liikaa rannan ekosysteemille.

Uusimmat