Nyt se on varmaa! Suomalaiset haluavat jättää kellot talviaikaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan unionissa on viime kuukausina keskusteltu vilkkaasti kellojen siirtelyn lopettamisesta, kun suomalaisten aloitteesta tehdyssä selvityksessä peräti 80 prosenttia vastaajista halusi jättää kellojen siirtelyn historiaan. Nyt jäsenvaltioiden tulee päättää kumpaan aikaan ne haluavat jäädä.

Nyt oikeusministeriön Otakantaa-palvelussa järjestetyssä kyselyssä on selvinnyt, että enemmistö suomalaisista haluaa jäädä talviaikaan. Vastauksia annettiin lähes 700.000 ja niistä hieman yli puolet äänesti talviaikaa.

Kilpailu oli tasaväkinen, sillä 52 prosenttia vastaajista oli talviajan puolella. Lähes puolet halusi, että Suomen aikaero Skandinaviaan ja Keski-Eurooppaan ei kasva nykyisestä. Erikoinen piirre kyselyssä oli, että vastauksia jouduttiin poistamaan, koska ne olivat todennäköisesti robottien antamia. Tällaisia vastauksia oli peräti 220.000 kappaletta.