Hyvän kuuntelijan tärkein tunnusmerkki – pystytkö sinä tähän?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keskustelussa on tärkeää oikeanlaisen kommunikointityylin lisäksi osata kuunnella. Kuuntelemisen taitoa voi harjoitella ja tehostaa. Erinomaiset kuuntelijat osaavat tehdä yhden kikan osoittaakseen, että he aidosti myös sisäistävät heille kerrotun asian.

Paras kuuntelija on läsnä ja keskittyy aidosti siihen mitä toinen osapuoli sanoo. Yksi kuuntelijoiden tekemä kikka on se, että he pitävät pienen tauon kuulemansa jälkeen ennen kuin vastaavat. Toisin sanoen he miettivät ennen vastaamista.

PureWow’n mukaan riittää, että hengittää sisään ja ulos ennen oman kommentin antamista tai kysymyksen esittämistä. Osa ihmisistä vieroksuu hiljaisia hetkiä, mutta niillä on yhtä suuri merkitys keskustelussa kuin puheella.