Oletko väsynyt ja alakuloinen? Nyt pitää tankata D-vitamiinia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Lyhyet kesät ja pitkät talvet pakottavat suomalaiset nauttimaan D-vitamiinia lisäravinteiden tai ruoan muodossa. Etelänlomat voivat myös auttaa, mutta mikäli rahapussi on tyhjä ja mieli apea, kannattaa kokeilla edullisempia vaihtoehtoja.

Lääkäri Daniel Fenton kertoo, että D-vitamiini on auringonvalon vitamiini. Sen saamisesta on huolehdittava pimeinä vuodenaikoina, jolloin mieli muuttuu helpommin alakuloiseksi. Jos väsymys muuttuu sietämättömäksi, tulee D-vitamiinitasoa kohottaa kuuriluonteisesti. Parhaiten sitä saa oikeanlaisesta ruokavaliosta kaamoksen aikana, Popsugar vinkkaa.

Syö rasvaisia kaloja ja maksaa. D-vitamiinia on myös nyt kaikkialla kasvavissa suppilovahveroissa. Kannattaa nauttia ruokavaliossa myös maitotuotteita, joissa oleva rasva varastoi D-vitamiinia kehoon. Kalanmaksaöljy on myös oivallinen tuote pitämään aikuisten D-vitamiinitasoa yllä.