Penispullat tulevat taas – suuhunpantavat tekevät hyvää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Marraskuun alussa alkaa perinteisesti myös kuukauden kestävä Movember-teema, jonka suosio on viime vuosina ollut laskemaan päin. Tamperelainen kahvila Kehräsaaren Kuppi tuo perinteiseen tapaansa myyntiin penispullat, joilla se muistuttaa miehiä eturauhasen tärkeydestä ja kerää rahoja syöpäjärjestölle.

– Miksei eturauhasesta voi muka puhua kahvipöydässä hymyssä suin? Meillä voi. Ajatuksena se, että eturauhasen voi todellakin tuoda kahvipöytään puheenaiheena ihan kuin minkä tahansa muunkin, kahvilasta kommentoitiin taannoin Staralle.

Kehräsaaren Kuppi
Kehräsaaren Kuppi

Penispullia on tähän saakka tehty omin voimin kahvilan keittiössä, mutta suuri suosio on nyt siirtänyt valmistuksen alihankkijalle. Kahvila toteaa, ettei kyse ole missään nimessä vitsistä, vaan kannanotosta ja tukimuodosta ilman ryppyotsaisuutta. Kahvilasta on oltu yhteydessä Syöpäsäätiöön, joka on suhtautunut kampanjaan positiivisesti. Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä, ja siihen sairastuu noin 5000 miestä vuosittain.

– Roosa nauha on vuosittain iso juttu, ja rintasyöpä tuntuu olevan myös mediassa paljon isommin esillä. Epätasapaino näiden kahden välillä on suuri. Taustalla on ajatus siitä, että samalla tavalla eturauhasesta on ok puhua kahvipöydässä kuin rinnoistakin, Annica Tervonen Kehräsaaren Kuppi -kahvilasta kertoo.

Kahvila lahjoittaa Syöpäsäätiölle jokaisesta myydystä pullasta 20 senttiä ja leipomo Viljaton Valinta omasta myyntihinnastaan 5 senttiä. Syöpäsäätiölle voi tehdä lahjoituksen eturauhassyövän tutkimukseen esimerkiksi verkossa.