Ravintolan hinnoittelu sai somen sekaisin: ”Ei tässä ole mitään järkeä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintolat saavat luonnollisesti hinnoitella tuotteensa miten haluavat, ja yleisesti hyväksytty tapa on laskea yksikköhintaa kappalemäärän kasvaessa. Yhdysvaltojen Philadelphiassa sijaitseva ravintola on kuitenkin nyt esitellyt melkoisen omaperäisen hinnastonsa, josta on aiheutunut nopeasti somekohu.

24 vuotta sitten perustetun Danny’s Wok -ravintolan hinnastossa kerrotaan lukemattomien eri kokoisten siipitilausten hinnat, mutta hinnat näyttäisivät olevan peräisin niin sanotusti hatusta ilman minkäänlaista toistuvaa kaavaa. Hinnaston mukaan esimerkiksi 200 siiven ostaminen laskee yksikköhintaa vain kaksi senttiä verrattuna neljän kappaleen ostamiseen.

Tähän mennessä jo tuhannet Twitterin käyttäjät ovat ihmetelleet hinnastoa ja monet heistä ovat yrittäneet keksiä millä kaavalla hinnat on laskettu. Ihmiset ovat julkaisseet laskelmia ja jopa excel-taulukoita, joissa ei kuitenkaan ole havaittavissa mitään yhtenäistä kaavaa. Voidaankin siis olettaa, että ravintola on vetänyt hinnat hatusta ja siten saanut aikaan koko olemassaolonsa parhaan somekampanjan.