Maitotuotteet vaaraksi ketogeeniselle dieetille – yllättävän paljon hiilihydraatteja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vähähiilihydraattiset ja ketogeeniset dieetit ovat olleet jo muutaman vuoden ajan kovassa nosteessa. Ideana on, että ihmiset luopuvat ylimääräisistä hiilihydraateista käyttääkseen kehon rasvaa energianlähteenä. Proteiinipitoisissa maitotuotteissa voi kuitenkin olla yllättävän paljon hiilihydraatteja.

Men’s Health muistuttaa, että hiilihydraattien määrän tulee olla minimaalinen, jos aikoo pitää kehoaan ketoosissa. Joissakin maitotuotteissa on enemmän hiilihydraatteja kuin mitä erikoisruokavaliota noudattavat yrittävät syödä. Listalle nostetaan kuntoilijoiden suosikkituotteita.

Vaikka maitotuotteet ovat loistavia proteiinin ja terveellisen rasvan lähteitä, voi jo muutama lasi maitoa pilata ketoosin. Kannattaa myös tutkailla raejuuston hiilihydraattimääriä sekä kiinnittää huomiota syömäänsä jogurttiin. Yleensä maustamattomassa kreikkalaisessa jugurtissa on pienin hiilihydraattimäärä.