Älä makaa sunnuntaita krapulassa – näin saat hyödyn irti vapaapäivästä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattavat käyttää vapaapäivät rästihommien tekemiseen. Vaikka sunnuntaisin on myös lupa levätä, ei viikon harvoja vapaapäiviä kannata aina tuhlata krapulassa makaamiseen. Hyödynnä syksyn sunnuntaipäivät näillä vinkeillä.

Viikonloppuja voi viettää pienen puuhastelun merkeissä yksin, kumppanin kanssa tai koko perheen voimin. Vapaapäivinä voi järjestellä kotia ja siistiä paikkoja. Ihminen on tutkimusten mukaan rentoutuneempi siivotussa ympäristössä. Koti pysyy paremmin järjestyksessä myös arkena, kun puitteet on organisoitu kuntoon kertarysäyksellä.

Tavaroiden karsimisella voi myös tienata, kun käyttämättömät esineet ja vaatteet myy eteenpäin. Kannattaa myös harkita vaatteiden ja kodin tekstiilien lahjoittamista erilaisiin keräyksiin, jolloin saa itselleen enemmän kaappitilaa ja jollekin toiselle ison avun elämään. Kun viikonlopun aikana on tehnyt jotain hyödyllistä, voi seuraava viikko alkaa paremmalla mielellä, Femail First vinkkaa.