Näin arvotauluja restauroidaan – vaikea työ nautinnollista katsottavaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Chicagossa on toisessa sukupolvessa toimiva Baumgartner Restoration -niminen restaurointipaja, joka on keskittynyt etenkin arvokkaiden maalausten kunnostamiseen ja entisöimiseen.

Youtubeen ladatulla videolla näytetään mallia siitä, kuinka arvokkaan taulun kunnostustyö etenee pikkutarkasti vaihe vaiheelta. Taulu ensin korjataan, jonka jälkeen sen pinta puhdistetaan. Sen jälkeen kangas saa uudet reunat ja sen pohja korjataan. Lopuksi parannellaan itse kuvaa.

Videolla esiintyvä Julian käsittelee arvokasta maalausta suurella kunnioituksella kuin taululla olisi oma henki. Arvomaalaukset ovat uniikkeja. Entisöinti jatkaa niden ikää, jotta ne voivat tuoda iloa myös tuleville sukupolville. Huolellinen restaurointityö kannattaa, sillä lopputulos on kuin vastamaalattu. Upeaa jälkeä ja kerrassaan ihastuttava video.