Ostaisitko MiG 23 -torjuntahävittäjän takapihalle? Suomessa myynnissä todellinen harvinaisuus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettihuutokaupoissa nähdään ajoittain myynnissä hyvinkin erikoisia tuotteita, mutta nyt vuorossa on todellinen keräilyharvinaisuus. Huutokaupat.comissa on nimittäin parhaillaan myynnissä MiG 23 -torjuntahävittäjä, jonka Neuvostoliitto kehitti aikoinaan Yhdysvaltojen F-4 Phantomia vastaavaksi.

MiG-23, Kuva: Huutokaupat.com

Vuonna 1967 esiteltyä ja aikoinaan myös Suomelle tarjottua konetyyppiä on käytetty lukuisissa maissa, kuten muun muassa Afganistanissa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa ja Vietnamissa. Nyt verkossa myytävän yksilön kerrotaan olevan siistissä museointikunnossa. Koneesta on poistettu moottori. Lentokoneen lähtöhinnaksi on määritelty 35.000 euroa.

Vaikka MiG 23 on museoitavissa, niin sama auttamattomasti vanhentunut konetyyppi on yhä edelleen käytössä muun muassa Angolassa, Kuubassa ja Ugandassa. Kohuotsikoihin konetyyppi päätyi neljä vuotta sitten, kun Turkin ilmavoimien F-16 ampui alas Syyrian ilmavoimien MiG 23 -hävittäjän, joka loukkasi Turkin ilmatilaa.