Somesuosikki Vine saa seuraajan – lyhyet videot pian uuteen palveluun

Digi · Tim Isokivi

Lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu Vine-sovellus lopetettiin sen käyttäjien harmiksi vuonna 2016. Nyt suosittu videosovellus on kuitenkin saamassa seuraajan. Yksi Vinen perustajista, Dom Hofmann, on ilmoittanut lanseeraavansa uuden Byte-sovelluksen.

Vinen tavoin se on tarkoitettu lyhyiden, jatkuvasti uudelleen toistuvien videoiden jakamiseen. Byte julkaistaan keväällä 2019. Somejätti Twitter osti Vinen vuonna 2012. Yhtiö kuitenkin sulki sovelluksen neljä vuotta myöhemmin. Syyski ilmoitettiin taloudellinen kannattamattomuus.

Vinellä oli kuitenkin uskollinen käyttäjäkuntansa. Se toimi ponnahdusalustana lukuisille suosituille somevaikuttajille ja tubettajille, jotka ovat sittemmin siirtyneet käyttämään muun muassa Youtubea ja Instagramia.