NASA paljasti kuvan – avaruudesta löytyi universumin suurin hymiö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emojeihin saattaa törmätä jo ulkoavaruudessa saakka. Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn julkaisemassa kuvassa nähdään selkeä galaksien muodostama valtava hymiö. Hubble-teleskoopin ikuistamassa kuvassa nähdään SDSS J0952+3434 -niminen kaukaisten galaksien rykelmä.

Kahden galaksin alla on painovoiman vääristämä valojuova, mikä luo vaikutelman hymynaamasta. NASAn mukaan galaksien alapuolella oleva valojuova on ohittanut avaruudessa massiivisen kohteen matkallaan kohti maata.

Kohteen painovoiman ansiosta sen muoto on vääristynyt kaarevaksi. Kyseessä ei ole ensimmäinen avaruudessa kuvattu hymiö. Myös vuonna 2015 Hubble ikuisti SDSS J1038+4849 -galaksirykelmässä hymileviä kasvoja muistuttavan muodon.

 

NASA