Aku Hirviniemelle syytteet seksuaalisista ahdisteluista: ”En hyväksy ahdistelua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Aku Hirviniemi on saanut syytteet kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Suosikkinäyttelijä kertoi asiasta tänään Facebookissa julkaisemassaan viestissä. Hirviniemi kertoo ymmärtäneensä, että hänen käytökseensä kotonaan järjestetyissä juhlissa voi kohdistua moitteita, mutta ei katso toimintansa olleen luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa.

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta, Aku Hirviniemi kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan viestissä.

Näyttelijä kertoo kiistäneensä syytteet, koska kyseessä ei hänen mukaansa ollut seksuaalinen ahdistelu. Syyttäjä on kuitenkin päättänyt viedä asian tuomioistuimen käsittelyyn. Hirviniemi kertoo kantavansa tapahtuneesta vastuu, mikäli tuomioistuin katsoo hänen syyllistyneen ahdisteluun.

– Olen pahoillani asianomistajien, perheeni ja yhteistyökumppaneideni puolesta, että syyttäjä päätti viedä asian tuomioistuimeen käsiteltäväksi. Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun.