Teini ratkoi kolme Rubikin kuutiota ennätysajassa – yhden niistä jaloillaan!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On laskettu, että Rubikin kuutio on mahdollista ratkaista mistä tahansa asennosta 20 siirrolla. Tämän tietää myös 13-vuotias kiinalainen, Que Jianyu, joka teki Rubikin kuution ratkomisennätyksen Guinnessin ennätystenkirjaan.

Rubikin kuution ratkominen vaatii kolmiulotteista ongelmanratkaisukykyä. Kiinalainen teinipoika on virallisesti maailman paras ratkomaan legendaarisen värikuution pää alaspäin. Hän rikkoi äskettäin myös kolmen kuution samanaikaisen ratkomisennätyksen Guinnessin ennätystenkirjan virallisten valvojien silmien alla.

Que Jianyu ratkoi kolme Rubikin kuutiota ajassa 1 minuutti ja 36,39 sekuntia. Hän ratkoi kaksi kuutiota käsillään ja kolmannen jaloillaan. Uskomaton suoritus on taltioitu myös Youtubeen. Rubikin kuutio voi olla 43 triljoonassa eri asennossa.