Kirurgin myöhästymisellä traaginen seuraus – nainen vajosi koomaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltaisen Laura Avilan kauneusleikkauksella oli traagiset seuraukset. Pieleen mennyt nenäleikkaus johti aivovammaan ja lopulta koomaan vaipumiseen. Dallasissa asuva Avila matkusti Meksikon Ciudad Juareziin, jossa plastiikkakirurgia on edullisempaa kuin Yhdysvalloissa. Klinikalla hänelle annosteltiin nukutuslääkettä toimenpidettä varten.

Nukutuslääkettä annosteltiin kuitenkin väärällä tavalla kirurgin myöhästyttyä operaatiosta. Selkärankaan ruiskutettu nukutusaine virtasi USA Today -lehden mukaan naisen koko kehon sijaan aivoihin ja aiheutti niiden turpoamisen.

Avila sai sydänkohtauksen ja vaipui koomaan. Hänet lähetettiin myöhemmin Yhdysvaltojen El Pasoon sairaalaan, jossa perheelle annettiin kaksi vaihtoehtoa: Joko elintoimintojen ylläpito lopetetaan, tai nainen eläisi loppuelämänsä liikunta- ja puhekyvyttömänä hengitys- ja syöttöletkujen varassa.

– Juuri nyt rukoilemme ihmettä. Toivomme saavamme vielä toisen lääkärin arvion, Avilan sulhanen, Enrique Cruz kertoo.