Yhdysvaltojen armeijaan e-urheilujoukkue – värväys Fortniten avulla

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen armeija yrittää houkutella nuoria värväytymään riveihinsä jatkuvasti suosiotaan kasvattavan elektronisen urheilun avulla. Armeijalle ollaan perustamassa omaa e-urheilujoukkuetta.

E-urheilukoukkueeseen etsitään parhaillaan armeijataustaa omaavia jäseniä internetin välityksellä. Joukkueeseen peräänkuulutetaan esimerkiksi kokeneita Fortnite, Call of Duty, Overwatch, Tekken ja FIFA -pelaajia.

Ylikersantti Ryan Meaux toivoo Army Amuse -sivuston haastattelussa e-urheilujoukkueen edistävän Yhdysvaltojen armeijan brändiä. Tavoitteena on myös värvätä riveihin nuoria joita armeija ei ehkä perinteisesti tavoittaisi.

Yhdysvaltojen armeija jäi tänä vuonna jälkeen värväystavoitteistaan. Uusien alokkaiden määrä on ollu Stars and Stripes -lehden mukaan noin 6 500 henkeä armeijan vuodelle 2018 asettamaa tavoitetta pienempi.