Raju onnettomuus Formula 3 -osakilpailussa – neljä ihmistä kiidätetty sairaalaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autourheilun nopeimpiin sarjoihin lukeutuvassa 2018 FIA F3 World Cup -osakilpailussa on tapahtunut vakava onnettomuus, kun 17-vuotias saksalainen Sophia Flörsch ajoi rajusti ulos Macaon osakilpailun neljännellä kierroksella. Formula 3 -auto lensi erittäin suurella nopeudella radan suojavarusteiden yli ja läpi ratarakenteisiin.

Oheisella videolla nähdään kuinka radan varteen on pysähtynyt eräs formuloista, mutta selostajaltakin menee hetki huomata, että radan suoja-aidoissa on reikä ja että niiden takana ratarakenteiden seassa on yksi formuloista pahasti vaurioituneena. Myöhemmin (videolla ajassa 3:12) nähdään varsinainen onnettomuus, joka on yksi rajuimmista formulakilpailuissa vuosikausiin.

Videolla kuullaan miten ensin rytisee ja sen jälkeen koko mutkan yli lentää yksi kilpa-autoista valtavalla nopeudella. Flörschin auto lentää niin korkealla, ettei se osu radan rengasvalliin ja niin suurella nopeudella, ettei se pysähdy myöskään verkkoaitaan.

Brittilehtien mukaan Flörschin selkäranka murtui onnettomuudessa, mutta hän on tajuissaan. Kuvankaunis F3-kuljettaja ilmoitti Twitterissä olevansa kunnossa. Onnettomuudessa oli ainekset paljon vakavampaankin seuraukseen. Formula nousi ilmalentoon ilmeisesti törmättyään ensin edellään ajaneeseen autoon. Kuljettajan lisäksi kolme muuta ihmistä on kiidätetty sairaalahoitoon. Osakilpailu keskeytettiin, mutta sitä jatkettiin noin tunnin tauon jälkeen.