Suomi mainittu! Maailman turvallisimmat ja vaarallisimmat maat listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on perinteisesti menestynyt maailman turvallisimpien maiden listauksissa, ja kuluva vuosi ei tee sinä poikkeusta. Nyt on nimittäin julkaistu The 2019 Travel Risk Map, jossa Suomi sijoittui tuttuun tapaansa kirkkaimpaan kärkijoukkoon. Varsinaista järjestystä listalla ei tehty.

Erittäin pienen riskin maiden joukkoon listattiin tällä kertaa 10 maata. Niitä olivat Suomen lisäksi Luxemburg, Sveitsi, Slovenia, Norja, Tanska, Gröönlanti, Islanti, Seychellit ja Cap Verde.

Listalle päästäkseen maassa täytyy olla hyvin alhainen rikollisuus, eikä siellä saa olla poliittista väkivaltaa tai levottomuuksia. Pelastusviranomaisten täytyy toimia hyvin ja julkisen liikenteen toimia moitteettomasti.

Listalla on länsimaisittain myös useita yllätyksiä, sillä esimerkiksi Iran ja Kongo rankataan molemmat yhtä turvalliseksi maaksi kuin Britannia ja Viro. Kaikkein turvattomimpien maiden listalle on tutkimuksessa valittu Syyria, Jemen, Afganistan, Irak, Libya, Mali, Sudan, Somalia, Palestiina sekä osia Egyptistä, Nigeriasta ja Uhrainasta.