Satanistikirkko ja Netflix sopivat Sabrina-sarjan patsaskiistansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisen satanistikirkko Satanic Temple nosti taannoin oikeustapauksen Netflixiä vastaan. Kirkko vaati 50 miljoonan dollarin korvauksia Baphomet-patsaan käytöstä Sabrina: Pomeällä puolella -sarjassa.

Nyt tapaus on sovittu oikeuden ulkopuolella. Sarjan lopputeksteihin lisätään kohta jossa tiedostetaan sarjan paholaishahmon ja Satanic Templen patsaan samankaltaisuudet. Netflix ei ole paljastanut sopimuksen rahallisia yksityiskohtia.

– Satanic Temple voi tyytyväisenä ilmoittaa, että Warner Bros. ja Netflix-yhtiöitä vastaan nostettu oikeustapaus on ratkaistu sopuisasti, kirkon asianajaja Stuart de Haan kuvaili Hollywood Reporter -lehdelle.

Satanic Templen kanteen mukaan sarjassa käytetty patsas muistutti liikaa heidän tekijänoikeuksin suojattuaan Baphomet-hahmoaan. Kirkon mukaan hahmon esittäminen pahuuden symbolina myös antoi väärän kuvan heidän arvoistaan.