Tietokonevaras pyysi anteeksi tekoaan – tarjoutui lähettämään tärkeät tiedostot omistajalle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britannian Birminghamissa asuva opiskelija huomasi taannoin harmikseen jonkun varastaneen hänen kannettavan tietokoneensa. Pian tapaus sai hämmentävän käänteen. Opiskelija sai yllätyksekseen sähköpostin henkilöltä, joka ilmoitti varastaneensa opiskelijan tietokoneen. Viestissä varas pyysi anteeksi tekoaan.

– Olen erittäin köyhä ja tarvitsin rahaa. Jätin puhelimesi ja lompakkosi rauhaan, toivottavasti se lohduttaa edes vähän. Huomaan että olet yliopisto-opsikelija. Jos tietokoneella on jotain tiedostoja mitä tarvitset, kuten koulutöitä, kerro minulle ja lähetän ne. Vielä kerran, olen pahoillani, varas kirjoitti.

Tapaus sai runsaasti huomiota opiskelijan kämppäkaverin jaettua varkaan viestin Twitterissä. Toiset tuomitsivat varkaan anteeksipyynnöstä huolimatta, osa puolestaan osoitti katuvaa ja köyhää varasta kohtaan sympatiaa.