Huolla treenivaatteet oikein – kaksi neuvoa ylitse muiden

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Treeni- ja urheiluvaatteet ovat yleensä hintavia, mutta oikeanlaisella huollolla niiden käyttöikää voi pidentää. Hikiset vaatteet tulisi kuivatella ja tarpeen vaatiessa liottaa etikassa ennen pesemistä.

Nyt on listattu kuusi asiaa, joiden avulla urheiluvaatteiden käyttöikää ja tuoksua voi parantaa. Jumppavaatteita ei tulisi koskaan jättää pesemättä pitkiksi ajoiksi. Hiestä märät vaatteet on hyvä kuivata ennen pyykkikoriin panemista. Vahvasti hieltä haisevat vaatteet voi liottaa kylmässä etikkavedessä vartin ajan ennen pesemistä.

Pyykkiainetta tulee käyttää oikean annostelun verran, sillä liiallinen määrä voi ainoastaan kasvattaa vaatteissa olevaa bakteerikantaa. Treenivaatteet kannattaa pestä nurinpäin käännettyinä ja pesuohjeiden mukaisessa lämpötilassa. Vaatteiden materiaali pysyy parempana, kun vaatteita ei kuivata kuivausrummussa, Popsugar muistuttaa.