Auton renkaat korvattiin 3 000 naulalla – näin siinä kävi

Autot · Tim Isokivi

Miten kävisi, jos perinteiset auton talvirenkaat korvattaisiinkin tuhansilla pitkillä nauloilla? Tähän todennäköisesti melko harvan pohtimaan kysymykseen tarjoaa vastauksen tuore venäläisvideo.

Youtuben Garage 54 -kanavan 11-minuuttisella videolla Ladaan valmistetaan nauloista koostuvat renkaat. Ideana on, että naularenkaat toimisivat hieman piikkimaton tavoin. Painon levittyessä tiiviisti tarpeeksi laajalle alalle eivät naulat painu liian syvälle. Yhteen renkaaseen asennetaan yhteensä kolme tuhatta naulaa. Lopputulos muistuttaa jokseenkin Mad Max -elokuvien menopelejä.

Naularenkaat osoittautuvat alkuun yllättävänkin hyviksi ja kestäviksi. Ongelmat kuitenkin ilmenevät erityisesti siinä vaiheessa, kun auto ajetaan heinikkoon. Lopulta naulat alkavat taipua siihen malliin, että ajamisesta tulee jo hankalaa ja vaarallista.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.