Päättyikö tapaaminen riitaan? Tällä viestillä hierot sovintoa oikein

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa kyse ystävästä, kumppanista tai sukulaisesta, voi ihmisten välille tulla riitaa ja sanomista. Kinastelut ovat luonnollisia ja jopa suotavia ilman puhdistajia, mutta ne tulisi osata myös sopia. Ongelmat on tarkoitettu ratkaistaviksi.

Viesti on kasvoton ja ilmeetön tapa ottaa yhteyttä riidan päätteeksi. Sen avulla voi kuitenkin avata oven kasvokkain tapahtuvalle keskustelulle ja riidan sopimiselle. Deittiekspertti Chris Armstrong vinkkaa Elite Dailylle, että viestin avulla voi helposti selvittää, minkälaisella mielentilalla toinen osapuoli on.

Sovintoehdotus kannattaa lähettää vasta sitten, kun molemmat osapuolet ovat varmasti rauhoittuneet. Tällöin kannattaa muistaa kohteliaisuus ja rehellisyys. Toista osapuolta ei ole järkevää lähteä syyttelemään tai tehdä hänen mielialastaan olettamuksia. Viestin tulee olla ele sovinnosta ja siitä, että ei halua haudata ongelmaa maton alle.

– Hei, haluan vain tsekata miten voit. En tiedä, oletko valmis keskustelemaan, mutta olisi mahtavaa tavata ja käydä yhdessä läoi mitä tapahtui, Armstrong ehdottaa riidan jälkeen lähetettäväksi viestiksi.