Itseään päähän ampunut sai uudet kasvot – näyttää taas normaalilta

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Plastiikkakirurgia ei ole yksinomaan normaalien ihmisten kasvojen kohtentamiseen, sillä merkittävä osa operaatioista kohdistuu ihmisten aitojen ongelmien korjaamiseen. Rintojen ja arpien korjailemisen lisäksi myös kasvojen korjausleikkaukset ovat tärkeää työtä, kuten nyt Yhdysvalloissa on saatu huomata Cameron Underwoodin tapauksessa.

26-vuotias Underwood yritti vuonna 2016 itsemurhaa ampumalla itseään päähän. Hän säilyi hengissä, mutta kasvot tuhoutuivat täysin. Mies menetti kokonaan nenänsä ja lisäksi valtaosan leukaansa ja yhtä lukuunottamatta kaikki hampaansa.

Sittemmin lääkärit ovat kyenneet tekemään operaation, jonka onnistumisesta ei ollut ennakkoon takeita. Cameron Underwood sai nimittäin itselleen uudet kasvot, eli nenän, suun ja leuan. Nyt mies voi pitkästä aikaa syödä oikeaa ruokaa sekä puhua ja hymyillä normaalisti. 25 tuntia kestäneeseen operaatioon osallistui New Yorkissa sijaitsevassa Langone Health Centerissä peräti 100 terveysalan ihmistä.