Hiphop ja ooppera yhdistettiin – tätä tarvitaan lisää!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hip hopissa kaikuvat tunnusomaiset taustabiitit, jotka luovat rytmin myös kappaleiden lyriikoille. Harvoin kuitenkaan kuulee, että yksikään hiphoppari vetäisi oopperaa bassoäänien jytkyttäessä taustalla.

Youtube-käyttäjä Babatunde Akinboboye on julkaissut videon, josta kaavaillaan loppuvuoden suurinta viraalihittiä. Syynä on baritoniäänellä varustetun miehen oopperalaulu yhdistettynä alakulttuurin musiikkiin. Kahden tyylilajin kohtaaminen toimii messevästi.

Babatunde Akinboboye on etenkin Kaliforniassa aktiivisesti esiintynyt oopperalaulaja. Miehen afroamerikkalaiset juuret saavat hänet kuitenkin laulamaan korkeakulttuurin ja näyttämötaiteen laulantaa sopivassa suhteessa letkeätempoisen biitin tahdissa.