Vaasa Festival julkisti ensi kesän tähtiesiintyjiään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasan Sisäsatamassa 26. – 27. heinäkuuta 2019 järjestettävä Vaasa Festival julkaisi yhdeksän ensimmäistä artistiaan. Mukana yksi ulkomaalainen ja kahdeksan kotimaista esiintyjää. Vaasa Festivaliin kiinnitetty norjalainen Alexander Rybak lauloi itsensä koko Euroopan sydämiin voittaessaan euroviisut vuonna 2009 kappaleellaan Fairytale.

Norjalainen Rybak osallistui Euroviisuihin toistamiseen keväällä 2018 kappaleella That’s How You Write A Song sijoittuen finaalissa viidenneksitoista. Vaasa Festivalissa Rybakin taustalla yhtyeenä toimii Vaasan oma Kaupunginorkesteri. Yhteiskeikalle tehdään täysin uniikki sovitus, joka sisältää Rybakin omaa tuotantoa sekä esimerkiksi Coldplayn hittejä. Rybak on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 2010.

Harvoin kotimaassaan keikkaileva Apocalyptica saapuu yhdeksi Vaasa Festivalin pääesiintyjistä. Yhtye tuli tunnetuksi aikanaan soittamalla Metallican kappaleita selloilla. Viimeisimmän albuminsa yhtye julkaisi viime viikolla. Levylle on koottu syksyllä 2018 päättyneen Metallica by Four Cellos -kiertueen livetaltiointeja.

Yksi mielenkiintoisimmista Vaasa Festivalin kiinnityksistä on Waltteri Torikka. Hänet nähdään nyt Vaasassa ensimmäistä kertaa viihdeorkesterinsa kanssa. Torikka on tullut tunnetuksi esimerkiksi suositun Mannerheim-oopperan päätähtenä kahtena peräkkäisenä vuotena loppuunmyydyillä Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Torikka voitti myös vuonna 2017 MTV3:lla esitetyn Tähdet Tähdet -kilpailun.

Festivaalin ohjelmatarjontaan on kiinnitetty myös Dingo, Neon 2, Petra, Antti Ketonen, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys sekä Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani.