Provinssi julkisti päätähtiään: ”The Prodigy, Cypress Hill, Limp Bizkit…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime kesänä 40-vuotisjuhlaansa 78.000 kävijän voimin viettänyt Provinssi järjestetään ensi kesänä Seinäjoella juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 27. – 29. kesäkuuta. Festivaalin ensimmäiset artistikiinnitykset on nyt julkistettu. Niitä ovat muun muassa The Prodigy, Cypress Hill ja Limp Bizkit.

Elektronisen musiikin legenda The Prodigy kuuluu sukupolvensa merkittävimpiin musiikillisiin suunnannäyttäjiin. Liam Howlettin, Keith Flintin sekä Maxim Realityn muodostaman brittikolmikon tuoreeltaan julkaistu seitsemäs albumi No Tourists esittelee dynaamisen sekä vahvasti ajassa olevan yhtyeen.

Yhdysvaltojen länsirannikon rapin edelläkävijä Cypress Hill on operoinut jo kolme vuosikymmentä sekoittaen huuruista psykedeliaa tuhteihin hiphop-soundeihin. Yhtye on uransa aikana juurruttanut asemansa paitsi Insane in the Brainin kaltaisilla rap-klassikoilla myös tienraivaajana ensimmäisenä latinotaustaisena platinaa myyneenä hiphop-yhtyeenä.

Nu metal -ikoni Limp Bizkit tunnetaan kokoonpanona, jonka energia on säilyttänyt yhdysvaltalaisbändin aseman yhtenä maailman suosituimmista live-esiintyjistä jo yli 20 vuoden ajan. Fred Durstin luotsaama ja räppia raskaaseen kitarasoundiin yhdistävä pomppumetalli-yhtye tunnetaan lukuisista hiteistään. Parhaillaan Limp Bizkit valmistelee uutta pitkäsoittoa, jonka on määrä ilmestyä ensi vuoden puolella.

Metalcore-suuruus Bring Me The Horizon nähdään Provinssissa kesän ainoalla Suomen-keikallaan. Alkuvuodesta 2019 julkaistavalta uutuusalbumilta Amo irroitetut singlet Mantra ja Wonderful Life antavat esimakua brittibändiltä.

Kalifornialainen kelttipunk-bändi Flogging Molly palaa Seinäjoelle kolmen vuoden tauon jälkeen. Modernin metallin eturintamaan kuuluva Lamb of God sekä ruotsalainen Cult of Luna nähdään nekin Provinssissa. Kotimaisista mukana ovat JVG, Sanni, Apulanta, Anna Puu, Ellinoora, Gasellit sekä Ville Valo & Agents.