Sateliittikuvasta paljastui valtavasti pinkkiä ulostetta – pingviinien yhdyskunta paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat voivat kiittää ulostetta merkittävän löydöksen paljastumisesta. Vaaleanpunaiset jätökset ovat nimittäin johdattaneet heidät salaisen pingviiniyhdyskunnan jäljille. Tutkijat analysoivat Antarktikselta otettuja sateliittikuvia NASAn kehittämän algoritmin avulla.

Heille selvisi, että Antarktiksen niemimaan läheisyydessä sijaitsevilta Danger Islands -saarilta pystyttiin erottamaan runsaita määriä vaaleanpunaista ulostetta.

Vaaleanpunainen uloste viittasi saarilla elävän runsain määrin jääpingviiniejä. Lintujen ulosteen erikoinen väri johtuu niiden ruokavaliosta. Pinkit jätökset tarkoittavat pingviinien syöneen runsain määrin krilliäyriäisiä.

Tutkijat eivät olleet odottaneet löytävänsä Danger Islandseilta jopa 1,5 miljoonan pingviinin yhdyskuntaa. Lintujen uskotaan Live Science -sivuston mukaan asuneen saarilla 2.800 vuoden ajan.