Nolouden huippu! Venäläisten huippurobotti paljastui ihmiseksi robottiasussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teslan johtaja Elon Musk on varoitellut ihmiskuntaa vuosikausien ajan keinoälyn vaaroista. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi taannoin, että keinoälyn parhaiten hallistevasta maasta tulee koko maailman johtaja. Nyt venäläiset ovat jääneet kiinni valerobottien esittelemisestä.

Venäläisessä teknologiatapahtumassa esiteltiin äskettäin ihmisen kaltainen robotti nimeltään Boris. Keinoälyllä varustetttu robotti näytti tanssivan ja liikkuvan ihmisen tavoin. Venäjän päätelevisiokanavat esittelivät Boriksen maailman edistyksellisimpänä robottina.

Todellisuudessa teknologiatapahtumassa esitelty Boris-robotti oli ainoastaan robottipuvun sisällä oleva ihminen. Totuus paljastui alan asiantuntijoiden kiinnittäessä Borikseen enemmän huomiota. Robottipuvussa ei ollut selkeitä sensoreja, joiden avulla se olisi tehnyt havaintoja ympäristöstä. Sen päässä oli ainoastaan LED-valoja. Sen liikkeet olivat liian ihmismäisiä ja koko oli rakennettu turhaan homo sapiensia muistuttavaksi. Aidoilla roboteilla voisi olla huomattavasti kapeammat raajat ja pienempään tilaan pakattu koneisto.

Lisäksi robottipuvun alta näkyi ihmisen ihoa kaulan ja niskan alueelta. Maailma on nauranut avoimesti venäläisten nololle yritykselle, Independent uutisoi. Venäläisten mahtavaa robottiteknologiaosaamista hehkuttaneet uutisvideot on poistettu netistä, mutta niitä on ladattu online-palveluihin uudestaan valveutuneiden tahojen toimesta.