Tutkimus: Gini tekee ihmisistä aggressiivisempia – professori kuitenkin rauhoittelee

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta on muodostunut muutamassa vuodessa ginimaailman merkittävimpiä toimijoita, kun suomalaiset alkoholiyhtiöt ovat menestyneet upeasti alan kansainvälisissä kilpailuissa. Esimerkiksi Napue Gin ja Artic Gin ovat voittaneet alan arvostetuimpia palkintoja jo useana vuonna.

Nyt ginin vaikutuksista on saatu odottamatonta tietoa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan gini tekee ihmisistä tavallista aggressiivisempia. Global Drug Survey -tutkimuksessa lähes kolmannes vastanneista kertoi tulleensa vihaiseksi ja aggressiiviseksi juotuaan liikaa nimenomaan giniä. Ero miesten ja naisten välillä oli selvä, sillä naisiin ginillä oli tällainen vaikutus miehiä harvemmin.

Tulos oli selvästi korkeampi kuin niillä, jotka kertoivat juoneensa liikaa punaviiniä tai olutta. Professori Mark Bellis kuitenkin rauhoitteli ginin juojia sillä, että monilla muillakin vahvoilla alkoholijuomilla on sama taipumus. Ginin lisäksi esimerkiksi rommit ja vodkat on yhdistetty perinteisesti aggressiiviseen käytökseen. Punaviinin kerrottiin väsyttävän ja nostavan itsetuntoa.