WhatsApp-virus leviää – lupaa salattuja ominaisuuksia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa älypuhelinten käyttäjistä on ottanut käyttöönsä varsinaiset tekstiviestit korvanneita pikaviestipalveluja. Facebookin omistamat Messenger ja WhatsApp ovat niistä suosituimpia, joten molemmat ovat myös rikollisille houkuttelevia alustoja.

Nyt käyttäjien keskuudessa leviää vauhdilla WhatsApp Gold -nimen saanut virus. Ensikerran jo vuonna 2016 levinnyt WhatsApp Gold on jälleen aktivoitunut ja leviää käyttäjältä käyttäjälle sovelluksen viestien välityksellä.

Virus leviää viesteillä, joissa vastaanottajia kehotetaan lataamaan itselleen parempia ominaisuuksia sisältävän salaisen WhatsApp Gold -version. Viruksesta on havaittu myös WhatsApp Plus -versiota. Molempien lataamista ehdottavat viestit tulee poistaa välittömästi.

Palvelu irtisanoutuu jyrkästi irti kummastakin ja toteaa niiden olevan huijauksia. Linkin takaa ladattava sovellus on haittaohjelma. Aito WhatsApp päivittää itse itsensä sovelluksen kautta, eli palvelu ei lähetä käyttäjilleen päivitysviestejä edes oman palvelunsa kautta.