Järkyttävä raiskaus paljastui – vegetatiivisessa tilassa ollut synnytti lapsen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Arizonassa, Phoenixin kaupungissa sijaitsevassa yksityisessä hoitolaitoksessa, on tullut ilmi potilaan törkeä hyväksikäyttötapaus. Neljätoista vuotta vegetatiivisessa tilassa ollut naispotilas synnytti äskettäin terveen poikavauvan.

Raskautta ei huomattu ennen synnytyksen käynnistymistä. Paikallisuutiskanava KTVK kertoo, että vegetatiivisessa tilassa ollutta naista hoitaneet Hacienda HeatlhCaren henkilökunnan edustajat eivät huomanneet raskautta ennen kuin nainen alkoi pitää voihkivaa ääntä.

Hoitajat eivät ymmärtäneet, mikä hänellä oli, kunnes huomasivat synnytyksen käynnistyneen. Poliisi ja terveysvirasto ovat käynnistäneet asiasta tutkinnan. Nainen on ollut yksityisessä hoitolaitoksessa hukkumisonnettomuuden jälkeen 14 vuotta.

Laitos on nyt muuttanut toimintatapojaan siten, etteivät miespuoliset hoitajat saa mennä enää yksin naispotilaiden huoneisiin. Sairas tapaus on herättänyt myös epäilyjä useammista saman hoitolaitoksen raiskauksen uhreista, Refinery 29 -sivusto kertoo.

Vegetatiivinen tila ei tarkoita aivokuollutta, eikä naisen synnytyskipujen asteikkoa tai niiden kestoa pystytä arvioimaan. Terveen lapsen syntymä ja naisen henkiin jääminen olivat suoranaisia ihmeitä.