Äänetön disco sai tanssijat villiintymään – näyttää ulkopuolisille taideperformanssilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äänetön disco on ulkopuolisin silmin katsottuna ja kuunneltuna todella huvittavan näköistä. Ihmiset antautuvat musiikille ja saattavat jopa laulaa kuulokkeet päässä. Ilman kuulokkeita olevat voivat puolestaan tikahtua naurusta.

B-complex on julkaissut hauskan videon Bratislavassa järjestetystä äänettömästä discosta. Itävallan suurlähetystö oli järjestänyt tapahtuman, jossa ihmiset pääsivät bailaamaan kuulokkeet päässä hittibiisejä kuunnellen. Äänettömät discot ovat naapuriystävällisempi ratkaisu.

Autenttinen musiikkinautinto takaa takaraivosta tajunnan kautta koko kehoon virtaavan huuman. Musiikki pääsee usein parhaiten oikeuksiinsa kuulokkeita käyttämällä. Suomessa on järjestetty vastaavia tapahtumia muun muassa festivaalien leirintäalueilla.