Makuuhuoneen väri parantaa unen laatua – ja poistaa stressiä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Skandinaaviseen tyyliin kuuluu vaaleilla värisävyillä sisustaminen. Suomalaisten makuuhuoneet saattavat olla harmaan ja valkoisen eri sävyissä toteutettuja. Mukaan kannattaa kuitenkin lisätä yhtä värikkäämpää sävyä.

Travelodgen kyselyssä tiedusteltiin taannoin ihmisten makuuhuoneiden väritystä ja unenlaatua sekä mielen hyvinvointia. Selvisi, että mikäli henkilön makuuhuoneessa oli enemmän sinisen sävyjä, nukkui hän keskimääräisesti muita enemmän.

Sinisessä makuuhuoneessa pystyi saavuttamaan helpoiten kahdeksan tunnin pituiset yöunet. Sama kysely myös osoitti, että sinisellä sävyllä makuuhuoneensa sisustaneet tunsivat olonsa iloisemmaksi aamuisin. Sininen väri on rauhoittava ja seesteinen. Kyselyyn vastasi 2.000 ihmistä.