Teineille annettiin lankapuhelin – eivät osanneet soittaa sillä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykyiset puhelinoperaattorit eivät tarjoa enää lankapuhelinmahdollisuutta kuin aniharvoin. Lankapuhelimet ovat jääneet historiaan, mutta osalla niitä löytyy edelleen kaappien kätköistä. Lankapuhelimissa oli näppäimiä tai pyöritettävä numerovalitsin.

Nyt Kevin Bumsted -niminen mies on antanut 17-vuotiaille teinipojille tehtävän. Pojille annettiin neljä minuuttia aikaa soittaa vanhanaikaisella lankapuhelimella. Video osoittaa, että nykyajan nuorisolla ei ole hajuakaan, kuinka entisaikojen telekommunikointivälineeet toimivat.

Heillä menee kolme ja puoli minuuttia pelkästään siihen, että selvittävät pyöritettävän numerovalitsimen toimintatapaa. Seuraavat sekunnit kuluvat numeroiden valitsemiseen ohjeen mukaan. Suoritus menee mönkään viime hetkellä, kun luuri lasketaan alas.