Karmaiseva pakkasaalto iskee Yhdysvaltoihin – Trump pyysi ilmaston lämpenemistä apuun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina ympäri maailmaa on näyty valtava määrä tavallisesta poikkeavia säätiloja, kun ennätyksiä on rikottu kuukausi kuukaudelta niin kuumuudessa kuin kylmyydessä. Äskettäin kerroimme miten Australian ja Venäjän lämpötilaero oli samana päivänä yli 100 astetta celsiusta.

Nyt Yhdysvaltoihin on meteorologien mukaan iskemässä mittaushistorian rajuin pakkanen, kun lämpötila on romahtamassa Iowan osavaltiossa paikoin jopa 53 astetta pakkasen puolelle. Vastaavaa ei ole Yhdysvalloissa koettu kertaakaan mittaushistoriassa. Samalla on luvattu rankkoja lumisateita, joissa lunta voi sataa peräti 60 senttiä.

Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään ulkona liikkumista sekä ulkona suojaamattomana hengittämistä ja puhumista. Iowan lisäksi hätätila on julistettu Wisconsinin, Michiganin ja Illinoisin osavaltioihin. Vaarallisella alueella asuu peräti 55 miljoonaa ihmistä.

Ilmastonmuutoksen olemassaolon kiistävä presidentti Donald Trump yllätti jälleen julkaisemalla Twitterissä viestin, jossa hän ihmetteli ”Missä hitossa ilmaston lämpeneminen on” ja totesi lisäksi samassa viestissä ”Tule tänne nopeasti, me tarvitsemme sinua”.