Liikemies ampui safarilla kaksi elefantinpoikasta – väittää nyt olleen itsepuolustusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laillisesta villieläinten metsästyksestä on kohuttu jo pitkään, sillä varsinkin yhdysvaltalaiset rikkaat maksavat suuria summia rahaa esimerkiksi elefanttien ja leijonien ampumisesta. Usein eläimet eivät voi edes paeta tilanteesta, joten metsästystä on kritisoitu voimakkaasti. Tuorein elefantin metsästäjä on yhdysvaltalainen liikemies ja TopGen Energy -yrityksen omistaja Mike Jines.

Mike Jines ampui Zimbabwessa järjestetyllä safarilla kuoliaaksi kaksi elefantinpoikasta jo lokakuussa, mutta niiden kuvat päätyivät sosiaaliseen mediaan vasta tammikuussa. Nyt kuvista on noussut someraivo, ja ihmiset ovat vaatineet boikottia miehen yritykselle.

Georgian osavaltiossa asuva Jines on nyt selittänyt tapausta ja väittää, että kyse oli itsepuolustuksesta. Hänen mukaansa nuoret elefantit hyökkäsivät hänen seuruettaan kohti, jolloin ne jouduttiin ampumaan. Selitystä ei ole juuri uskottu. Parhaillaan verkossa leviävät kuvat ovat saaneet jo satojatuhansia katsojia ja tuhansia raivostuneita kommentteja.