Suomalaistähdet tyrmistyivät Olli Lindholmin kuolemasta: ”Luhisti keittiön lattialle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen suomalainen viihde-elämä sai vastaanottaa uutisen, jollaista ei toden totta uskottu tulevan. Yö-yhtyeessä merkittävän uran viihdemaailman huipulla tehnyt Olli Lindholm oli kuollut vain 54-vuotiaana. Suru-uutinen sai Yleisradion radiotoimittajan purskahtamaan itkuun kesken lähetyksen, ja sama tapahtui monissa suomalaiskodeissa ja työpaikoilla.

Sosiaalisessa mediassa monet suomalaiset julkkikset ovat julkaisseet surunvalittelujaan ja viestejään, joissa he muistelevat Lindholmia. Suomen viihdemarkkina on niin pieni, että jokainen siinä toimiva tuntee toisensa ainakin jossain määrin. Niinpä myös Olli Lindholm oli monille henkilökohtaisesti tuttu ja jopa ystävä.

– Yhtäkkiä niin moni Yön kappale saa täysin erilaisen syvyyden ja niiden sanat uuden merkityksen. Tänään kuuntelen niitä ja kuulen Ollin, Mikko Leppilampi kirjoitti.

View this post on Instagram

”…Ettei kuitenkaan joka hetkeen pääse mukaan, joskus tietä tunne ei kukaan. Ota vastaan päivät jotka kiinni saat, sillä sunnuntaisin kuolee kuninkaat” – Sunnuntaisin kuolee kuninkaat / Jussi Hakulinen – Mun molemmat hiihtokaverit ovat nyt poissa. Uutinen saavutti minut myös tänä aamuna ja luhisti keittiön lattialle. Tähän hetkeen en muuhun pysty kuin julkaisemaan tämän viiden vuoden takaisen kuvan, jossa ollaan Ylläksellä hiihtämässä Ollin ja mummon kanssa ja pätkän Yön hienoimmasta biisistä. Jonain päivänä hiihdetään sitten taas kaikki yhdessä ikihangella ♥️ Nuku rauhassa Olli ♥️ Mun ikävä on pohjaton. Ellalle ja Ossille sekä kaikille Ollin läheisille välitän suuret osanotot ♥️

A post shared by Suvi Teräsniska (@suviterasniskaofficial) on

– Uutinen saavutti minut myös tänä aamuna ja luhisti keittiön lattialle, Suvi Teräsniska kirjoitti.

View this post on Instagram

Voi Olli. 😢 Lähit niin yhtäkkiä ja aivan liian aikaisin. Tätä tekstiä kirjoittaessa ei edes ymmärrä, mitä on tapahtunut. Jään kaipaamaan kollegaa, joka oli aina kannustava, otti ihmiset ihmisinä ja kulki rehellisesti omaa tietään. Näytit esimerkilläs, mitä voi saavuttaa, kun jaksaa päämäärätietoisesti tehdä ja paiskia töitä kohti omaa unelmaa, vaikkei se aina helppoa ollutkaan. Olin tosi otettu, kun vuonna 2015 lähestyit ja pyysit mua ja Jonnaemiliaa kirjoittamaan yhtä laulua teidän uudelle levylle. Olin ku pikkupoika, enkä voinu uskoa, että näit mussa sellaista potentiaalia. Mua jännitti niin kovasti ku ajattelin, ettei mulla oo mitään mahollisuuksia lunastaa sun odotuksia. Mut niin vain siinäkin jaksoit olla kannustava ja isällinen ja laulu päätyi kuin päätyikin teidän levylle. Lepää rauhassa ja kiitos kun olit sellainen kuin olit. Voimia kaikille läheisille. ❤️😢 Ollin muistoa kunnioittaen.

A post shared by Antti Tuisku (@antti_tuisku) on

– Olin tosi otettu, kun vuonna 2015 lähestyit ja pyysit mua ja Jonnaemiliaa kirjoittamaan yhtä laulua teidän uudelle levylle. Olin ku pikkupoika, enkä voinu uskoa, että näit mussa sellaista potentiaalia, Antti Tuisku kirjoitti.

View this post on Instagram

Ensinnäkin haluan lähettää itkun- ja järkytyksensekaiset osanottoni Olli Lindholmin läheisille ja rakkaille. Me saatiin tehdä yhdessä melkein kolme kautta Voice of Finlandia ja niiden aikana opin tuntemaan sinut hyvin, Olli. Sinä olit suomalainen mies, joka ei pelännyt puhua tunteista. Sinussa yhdistyi tietynlainen ehdottomuus ja kovuus sekä äärimmäinen herkkyys ja lämpö. Katsoit aina puhuessasi silmiin. Halasit avosylin molemmilla käsillä. Olit läsnä, aidon kiinnostunut ja pidit hyvää huolta tiimiläisistäsi ja läheisistäsi. Olit uskomattoman hyvässä kunnossa ja aktiivinen harrastaja. Tulit aina kuvauksiin milloin mistäkin avannosta tai pumppitunnilta. Et pitänyt odottelusta, että sikäli telkun tekeminen varmasti vaati sinulta pitkää pinnaa. Olit sielultasi levoton nuori ja sinun sisälläsi asui tuo sama kitaraa soittava Olli vuodelta -85, sen näki sun katseesta ja veikeästä hymystä. Hymähtelit mun asuvalinnoille ja kerran kysyit ennen lähetystä voiko viiskymppinen pukeutua valkoisiin farkkuihin. Tottakai voi, vastasin ja sitten kipusit lavalle parrasvaloihin. Toivon sinulle valontäyteistä matkaa tuonpuoleiseen, Olli. Sinua tulee suuri ikävä 💔 #ollilindholm #lepäärauhassa

A post shared by Anna Puu (@annapuuofficial) on

– Sinä olit suomalainen mies, joka ei pelännyt puhua tunteista. Sinussa yhdistyi tietynlainen ehdottomuus ja kovuus sekä äärimmäinen herkkyys ja lämpö. Katsoit aina puhuessasi silmiin. Halasit avosylin molemmilla käsillä, Anna Puu kirjoitti.

– Tätä ei oikein vielä osaa eikä tahdo uskoa todeksi. Hyvää matkaa Olli. Kiitos kaikesta. Suuri osanottoni lähimmille, Juha Tapio kirjoitti.

– Ihan järkyttävä uutinen. Reilu viikko sitten nähtiin Ollin kanssa ja piti vielä soitella tällä viikolla. Sydämellinen mahtava idolini lähti pois ihan liian aikaisin, Antti Ketonen kirjoitti.

– Kiitos kohtaamisista. Tulen aina muistamaan ja tuntemaan sisimmässäni esityksesi Kaksi Karttaa- nyt jatkat matkaasi vapaammilla merillä, Laura Voutilainen kirjoitti.